Miért fontos a terápiakövetés?  


A helyes gyógyszerszedés nem egyszerű: mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, hogy elfelejtettük bevenni a számunkra felírt tablettát, vagy csak később jutott eszünkbe. Ez teljesen természetes dolog, ami azonban nagyban rontja a gyógyszeres terápia eredményességét. 

Hazai és nemzetközi vizsgálatok szerint a krónikus megbetegedésekben szenvedő betegek az általuk kiváltott gyógyszerek mindössze 30-50%-át szedik a kezelőorvos utasításainak megfelelően. Ennek az a következménye, hogy a betegek felénél nem lesz hatásos a náluk alkalmazott terápia, tehát életminőségük nem javul, a terápia eredménytelen lesz.

Orvosára nagy teher hárul, ha szeretné a legjobbat nyújtani Önnek. Minden bizonnyal Ön is észrevette, hogy gyakran nincs idő mindent körültekintően elmagyarázni, gyakran úgy jön el a rendelőből, hogy sok kérdésére nem kapott választ. Ezt az információhiányt megpróbálja az internetről és ismerősöktől pótolni. Ez azonban nagyon veszélyes lehet a rengeteg ellentmondásos tartalom miatt.

A megoldás a problémára egy olyan hiteles, megbízható rendszer, amelynek segítségével orvosa megadja Önnek azt a tudást betegségével kapcsolatban, ami a gyógyulásához feltétlen szükséges. Orvosa nyomon tudja követni egészségi állapotát, gyógyulását úgy, hogy ez Önnek semmilyen plusz terhet nem jelent. A PraxisPlatform lehetővé teszi az egyszerű, gyors és biztonságos kommunikációt Ön és kezelőorvosa, illetve gyógyszerésze között. A rendszer személyreszabott, tehát Ön választhatja ki, hogy orvosa milyen formában lépjen kapcsolatba Önnel, hogyan szólítsa meg. A modern kommunikáció kedvelőinek sms vagy e-mail útján tudjuk eljuttatni az üzeneteket, míg akik a hagyományosabb formáját szeretik a kommunikációnak hanghívás útján kapják kézhez őket.