A PraxisPlatform  


A PraxisPlatform egy automatizált kommunikációra épülő modern betegedukációs és terápiamenedzsment rendszer, amely közelebb hozza az egészségügy három legfontosabb szereplőjét: a gyógyulni kívánó pácienst, a gyógyítani akaró orvost, valamint a beteggel rendszeres kapcsolatba kerülő gyógyszerészt. Emellett lehetőséget biztosít a korszerű terápiákat elérhetővé tevő gyógyszeripari és orvostechnikai vállalatoknak arra, hogy ne csak készítményeket, hanem sokkal többet, információkat és szolgáltatásokat juttassanak el mind a betegek, mind az őket kezelő szakemberek számára.

 

A rendszer elemei:

  Személyre szabott, időzített terápiaüzenetek
A páciensek a nekik szóló terápiás üzeneteket az általuk preferált csatornán (vonalas- vagy mobiltelefon, email) és időpontban (délelőtt, délután vagy este) kapják meg. Az üzenet tartalma a páciensre szabott és tartalmazza mindazon személyes jegyeket, amelyek a páciens és orvosa kapcsolatát jellemzik (megszólítás, tegezés / magázás).
  Betegedukáció, terápiamenedzsment
Az egyes terápiákhoz tartozó támogató tartalmak programokba vannak szervezve a PraxisPlatformon belül: az orvos ezekbe a programokba lépteti be pácienseit az alkalmazott terápia szerint. A programok tartalmazzák a pácienseknek kiküldött terápiás üzeneteket, egy - a terápiával összefüggő - internetes tudásbázist, valamint interaktív funkciókat, amelyekkel a páciensek tudásának fejlődése és a terápia hatékonysága visszamérhető.

 
  Elektronikus terápiás napló
A PraxisPlatform kiemelt interaktív funkciója a programhoz kapcsolódó terápiás napló. Ebben a páciens az állapotával, a terápia hatásosságával kapcsolatos adatokat rögzíthet, melyeket kezelőorvosa is megtekinthet. Segítségével az orvos figyelemmel kísérheti páciense állapotának alakulását és annak változásából következtethet a terápia sikerességére.
     
  Orvosszakmai információk
A pácienseknek szánt anyagok mellett orvosszakértői csapatunk orvosok számára is összeállít a programokhoz kapcsolódóan kiegészítő információkat: ezek egyrészt az adott terápiára vonatkozó alap adatok, amelyek magukban foglalnak egy kifejezetten orvosoknak és gyógyszerészeknek szóló tudástárt, valamint a páciensek beléptetéséhez és szegmentációjához szükséges segédleteket is.
  Adatbiztonság
Az adatbiztonság elsőrendű kérdés számunkra: rendszerünk a kliensek számítógépeivel titkosított kapcsolaton keresztül kommunikál, a kapcsolat biztonságát a legmodernebb titkosítási technológiák szavatolják. Az adatkezelés a hatályos - egészségügyi adatok kezelésére vonatkozó - jogszabályoknak teljes mértékben megfelel.