Miért jött létre?  


A korszerű gyógyszerkészítmények és gyógyászati segédeszközök terápiás hasznosulása így rendkívül korlátozott, ami hatalmas mennyiségű elveszített egészséges életévet, emellett komoly pénzügyi terhet jelent a társadalomra nézve. A gyógyító-megelőző munkát végző orvosok erőfeszítései is kárba vesznek azáltal, hogy a betegek az általuk rendelt gyógyszereket vagy gyógyászati segédeszközöket nem - vagy nem megfelelően - szedik.

Az elégtelen beteg-együttműködés emellett a gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket gyártó vállalatok azon küldetését is veszélyezteti, hogy egyre biztonságosabb és korszerűbb, célzott terápiákat fejlesszenek ki a betegek számára. A beteg-együttműködés javítása emiatt olyan cél, amely közös platformra hozza az egészségügy szereplőit. Minden szakmai lehetőséget felhasználva a betegek gyógyszerszedési és gyógyászati segédeszköz-használati tudatosságának fokozására kell törekedni.

Célunk, hogy a modern terápiamenedzsment eszközök biztosításával és a legújabb betegedukációs módszerekkel biztosítsuk a betegek tudatosabb gyógyulását, valamint olyan szolgáltatást nyújtsunk a szakmai felhasználóknak, amivel kényelmesen, az adminisztrációs terhek csökkentésével tudják pácienseik gyógyulását felügyelni a távolból. Ezért hoztuk létre a PraxisPlatformot.