A Praxis Platform Gondozási Program Felhasználási Feltételei  


Az aktuális változat pdf-formátumban való letöltéséhez kattintson ide.

 

Praxis Platform Gondozási Program  

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI

Hatályos: 2023. október 16. napjától visszavonásig

 

I. A felhasználásra vonatkozó általános szabályok

  1. A jelen felhasználási feltételek (a továbbiakban: „Felhasználási Feltételek”) az Alma Franchise Partner Gyógyszertár hálózatot működtető Patika Management Kft. (székhely: 1061 Budapest, Király u. 12., cégjegyzékszám: 01-09-904789, továbbiakban: „Patika Management”) által meghirdetett Alma+ Hűségprogram részeként, a Patika Management franchise partnerét jelentő a Praxis Platform Gondozási Programba belépést lehetővé tevő „Adatkezelési Hozzájáruló és Belépési Nyilatkozat” elnevezésű dokumentumban (a továbbiakban: „Jelentkezési Lap”) megnevezett Alma gyógyszertár („ALMA Gyógyszertár” vagy „Szolgáltató”) által működtetett Praxis Platform Gondozási Program igénybevételének feltételeit tartalmazza.
  2. Az Alma+ Hűségprogram: a Patika Management által a Patika Management franchise partnereit jelentő ALMA Gyógyszertárak és azok vásárlói részére egységes rendszerben működtetett vásárlói hűségprogram, amelynek részét képezi a Praxis Platform Gondozási Program. Az Alma+ Hűségprogram magában foglal minden olyan kommunikációs felületet, azok adatbázisát és kommunikációs csatornáját (Telekommunikációs szolgáltató belső rendszeréig, az interfész kapcsolódásig), ami a hűségprogram egységes működéséhez szükséges.
  3. A Praxis Platform Gondozási Program: Az Alma+ Hűségprogram önálló részeként egy digitális alapokra helyezett  betegtámogató és kommunikációs rendszer, melynek révén a Felhasználó az általa preferált és előzetesen megadott kommunikációs csatornákon (így sms-ben, e-mailen vagy telefonon) keresztül információt kaphatnak terápiájukról, az ALMA Gyógyszertár által biztosított szolgáltatásokról, akciókról, az ALMA Gyógyszertár működését, elérését jelentő tudnivalókról. A Praxis Platform Gondozási Program célja a gyógyszertárak illetve gyógyszerészeik és a Felhasználó közötti kommunikáció támogatása, közöttük lévő információ áramlás és ezáltal együttműködésük hatékonyabbá tétele.
  4. Jelen Felhasználási Feltételek dokumentum a Patika Management franchise partnerét jelentő ALMA Gyógyszertár, mint Szolgáltató, valamint a Praxis Platform Gondozási Programban regisztrált személy (a „Felhasználó”) között létrejövő szerződésnek („Felhasználási Szerződés”) minősül.
  5. A Felhasználási Szerződés részét képezi jelen Felhasználási Feltételeken túlmenően a Praxis Platform Gondozási Programba való részvétel biztosító „Adatkezelési Hozzájáruló és Belépési Nyilatkozat” című dokumentum (továbbiakban: „Jelentkezési Lap. A Felhasználó által kitöltött és aláírt Jelentkezési Lap valamint    jelen Felhasználási Feltételek együttesen jelentik a Praxis Platform Gondozási  Programra  vonatkozó Felhasználási Szerződést.
  6. Jelen Felhasználási Feltételek dokumentum hozzáférhető elektronikusan az alábbi oldalon: https://www.praxisplatform.hu/#info, továbbá www.almapatika.hu/huseg weboldalon valamint papír alapon az ALMA Gyógyszertár üzlethelyiségében is elérhető.
  7. Amennyiben a Felhasználó a Praxis Platform Gondozási Programra rendszeresített Jelentkezési Lapot kitölti és aláírja, ezzel elfogadja a jelen Felhasználási Feltételeket.
  8. A Praxis Platform Gondozási Programba csak 16.. életévüket betöltött, fogyasztónak minősülő természetes személy felhasználók regisztrálhatnak. Felhasználó a Praxis Platform Gondozási Programba való jelentkezésével kijelenti, hogy elmúlt 16 éves.
  9. A Praxis Platform Gondozási Programhoz kapcsolódó szolgáltatásokra az Alma+ Hűségprogram keretén belül közzétett s ily módon a Felhasználó részére eljuttatott szabályzatok és feltételek (is) vonatkozhatnak.
  10. A jelen Felhasználási Feltételek elfogadásával létrejövő szerződés, egyben az abból fakadó, illetve azzal kapcsolatos bármely jogvita vagy követelés érvényesítése Magyarország jogszabályainak hatálya alá tartozik.

 

II. A Praxis Platform Gondozási Programba való belépés feltételei

  1. A Praxis Platform Gondozási Programba való belépés regisztrációhoz kötött, amely regisztráció a Praxis Platform Gondozási Programban való részvételt biztosító Jelentkezési lap („Adatkezelési Hozzájáruló és Belépési Nyilatkozat” nevű dokumentum) hiánytalan kitöltésével, valamint annak Felhasználó általi saját kezű aláírásával történik. A Felhasználónak a Praxis Platform Gondozási Programba való belépéséhez legalább a nevét és lakcímét (levelezési címét), és a Jelentkezési Lapon a Felhasználó által kitöltendő részen feltüntetett valamennyi további adatot kötelező megadnia. Enélkül a Szolgáltató elutasíthatja a regisztrálást.
  2. A Felhasználó által kitöltött és aláírt Jelentkezési Lap eredeti példányát az ALMA Gyógyszertár megőrzi, egy másolati példány a Felhasználó részére kerül átadásra.

 

III. A    Felhasználási    Szerződés    ideje, megszűnése, megszüntetése, módosítása

  1. A Szolgáltató és a Felhasználó között Praxis Platform Gondozási Programra vonatkozó Felhasználási Szerződés határozatlan időre jön létre.
  2. A Felhasználási Szerződést mind a Felhasználó mind a Szolgáltató bármikor indokolás nélkül jogosult felmondani az alábbi módon:
  3. A Felhasználó azonnali hatállyal bármikor jogosult felmondani jelen Felhasználási Szerződést a Szolgáltató részére írásban a Patika Management alábbi postacímére eljuttatott postai küldeményben: 1061 Budapest, Király utca 12., info@praxisplatform.hu.
  4. A Szolgáltató bármikor azonnali hatállyal jogosult a Felhasználási Szerződést felmondani a Felhasználó részére– a Szolgáltató választása szerint –írásban vagy e-mailen küldött egyoldalú nyilatkozat útján, ide nem értve azt az esetet, amikor a Szolgáltató és/vagy Patika Management a Praxis Platform Gondozási Program megszüntetése mellett dönt, és ezen okból mondja fel a Felhasználási Szerződést. Ez utóbbi esetben a Szolgáltató a Praxis Platform Gondozási Program megszüntetését megelőző 15 nappal korábban a Szolgáltató honlapján és/vagy a Szolgáltató üzlethelyiségében jól látható helyre kihelyezett közlemény útján értesíti a Felhasználókat a szolgáltatás nyújtásának befejezéséről és mondja fel a Felhasználási Szerződést.
  5. A Szolgáltató kizárja felelősségét a Felhasználási Szerződés bármilyen okból történő megszűnésének következményeiért.
  6. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Felhasználási Feltételeket bármikor egyoldalúan módosítsa, mely esetben a módosítás hatályba lépését legalább 30 nappal megelőzően a www.praxisplatform.hu honlapon vagy a Szolgáltató üzlethelyiségében kihelyezett közlemény útján tájékoztatja a Felhasználókat a módosításról. Amennyiben a Felhasználó a módosítást nem tartja elfogadhatónak, úgy a közleményben a módosítás hatályba lépési idejeként megjelölt naptári naptól számított 30 napon belül jogosult jelen Felhasználási Szerződést azonnali hatállyal a Szolgáltatónak (annak a 1061 Budapest, Király utca 12. levélcímére postai küldeményben) küldött egyoldalú írásbeli nyilatkozattal felmondani. Amennyiben a Felhasználó ezen határidőn belül nem él a felmondási jogával, úgy e határidő lejáratát követő napon a Felhasználó részéről a Felhasználási Feltételek módosítása elfogadottnak minősül.

 

IV. Felelősség

  1. A Felhasználó a Praxis Platform Gondozási Programba való belépésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy az általa megadott adatok és információk valódiságért, valamint adatközlések tényszerűségéért, és az ebből származó valamennyi következményekért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel.
  2. Szolgáltató célkitűzése, hogy a Praxis Platform Gondozási Programot a lehető legmagasabb színvonalon működtesse. A Szolgáltató nem felel a rajta kívül álló okkal összefüggésben a számítástechnikai rendszer technikai meghibásodásáért vagy kimaradásáért bármilyen eredetű technikai leállásért, szünetért, információ- és/vagy adatvesztésért, mások által elhelyezett romboló alkalmazásokért vagy programokért (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek).
  3. Az információs rendszerek biztonságát sértő magatartásokkal okozott, vagy azokkal összefüggésben keletkezett károkért kizárólag az ilyen magatartások megvalósítója a felelős.
  4. Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy – nem érintve a Szolgáltató azon felelősségét, amelynek kizárása vagy korlátozása a hatályos magyar jogszabályok alapján nem lehetséges – elfogadja, hogy a Praxis Platform Gondozási Program használatával kapcsolatban részéről jelentkező bármilyen probléma, elégedetlenség, kár, sérelem vagy egyéb hátrányos következmény esetén az egyedüli és kizárólagos jogorvoslat az, hogy a Praxis Platform Gondozási Programra vonatkozó szerződést felmondja.

 

V. A Felhasználó adatainak kezelése

  1. A regisztráció, valamint a Praxis Platform Gondozási Programba való belépés során a kártyát előállító Patika Management és a Szolgáltató tudomására jutott személyes adatok kezelésére vonatkozó feltételeket és szabályokat a Praxis Platform Gondozási Program Adatkezelési Tájékoztatója tartalmazza, amely az alábbi linken érhető el: https://www.praxisplatform.hu/#info, és amelyet Jelentkezési lap („Adatkezelési Hozzájáruló és Belépési Nyilatkozat” nevű dokumentum) aláírását megelőzően a Szolgáltató átad a Felhasználó részére.
  2. A Praxis Platform Gondozási Program vonatkozásában megtett regisztrációval (a Jelentkezési Lap kitöltésével és aláírásával) a Felhasználó elfogadja az általa előzetesen átvett és megismert, megértett és értelmezett Praxis Platform Gondozási Program

 

Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat és hozzájárul ahhoz, hogy a Praxis Platform Gondozási Program regisztráció során általa megadott személyes adatait a Praxis Platform Gondozási Program Adatkezelési Tájékoztatójában megnevezett személyek, az ott részletesen megadott feltételekkel és az ott rögzített célokból illetve időtartamig kezeljék.

 

VI. Átmenet a Praxis Platform Programból az Alma+ Hűségprogramba

  1. A Praxis Platform Program keretében folytatott Alma Gondozási Program a továbbiakban a jelen ÁSZF rendelkezéseinek megfelelően az Alma+ Hűségprogram önálló program elemeként az Alma+ Hűségprogramra vonatkozó általános szerződéses feltételeknek is megfelelve, Praxis Platform Gondozási Program név alatt folytatódik.
  2. A Patika Management Kft, mint az Alma+ Hűségprogramot működtető programgazda vállalja és biztosítja a korábbi Alma Gondozási Kártyák működőképességét az Alma+ Hűségprogram keretében is.
  3. A Praxis Platform Program keretében kibocsátott Alma Gondozási Kártyák az Alma+ Hűségprogram keretében is elfogadásra kerülnek, azzal hogy mindaddig amíg a korábbi kártya jogosultja nem regisztrálja a korábbi gondozási kártyát az Alma+ Hűségprogramba addig a kártya az Alma+ Hűségprogram keretében az Alma+ Hűségprogramra vonatkozó általános szerződéses feltételeknek megfelelően elérhető szolgáltatások közül csak az Alma+ azonnali kedvezményre, az Alma+ hűségpontokra, illetve a Praxis Platform Gondozási Program szolgáltatásainak igénybevételére jogosít fel.
  4. A korábbi Alma Gondozási Kártya jogosultja a regisztrációt elvégezheti otthonról oly módon, hogy az Alma+ mobilalkalmazáson vagy Alma+ hűségprogram webhelyén a regisztrált fiókhoz társítja a korábbi Alma Gondozási Kártyát.
  5. Az Alma+ Hűségprogramra vonatkozó általános szerződéses feltételek elérhetőek a praxis platform ügyfél oldalán illetve www.almapatika.hu/huseg  weboldalon. A Gondozási kártya jogosultja a fenti változásokra tekintettel jogosult a Felhasználási Szerződést bármikor felmondani, azzal, hogy ha a kártyát tovább használja, úgy a módosítást elfogadottnak kell tekinteni.

 

VII. A Felhasználók támogatása

  1. A Praxis Platform Gondozási Programmal kapcsolatos kérdéseket a Felhasználó a Praxis Platform Kft. részére az info@praxisplatform.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben vagy a 1061 Budapest, Király utca 12. címre postai úton küldött levélben juttathatja el a Szolgáltatóhoz. A Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy ésszerű időn belül megválaszolja az ügyfélszolgálatához beérkező kérdéseket, de semmilyen felelősséget nem vállal arra nézve, hogy az      ügyfélszolgálathoz beérkező minden kérdésre határozott időn belül reagál.

 

Lezárva: Budapest,2023. október 15.  Alma Gyógyszertár