Míg pihen, a PraxisPlatform dolgozik Ön helyett.  

2012-05-07 10:47:39

A PraxisPlatformmal Ön elsősorban időt és elégedett pácienseket nyerhet. Ön úgy is felügyelheti páciense gyógyulását, ha közben mással foglalkozik: mi informáljuk páciensét a betegségéről és tanácsokkal segítjük, hogy betartsa az Ön által felírt terápiát. 

 
A megfelelő betegedukáció az orvosnak és a páciensnek is rendkívül fontos. Az egy-egy páciensre jutó rendelési idő gyakran nem elég arra, hogy a páciens teljeskörű felvilágosítást kapjon betegségéről, terápiájáról. A páciensben viszont, aki előfordulhat, hogy először hall az adott betegségről, rengeteg kérdés fog felmerülni. Ha nem kap válaszokat a kérdésére, akkor előfordulhat, hogy az interneten fog utánanézni vagy az ismerőseit/barátait fogja megkérdezni betegségéről, terápiájáról. Ha nem szakmailag ellenőrzött forrásból tájékozódik, akkor sok ellentmondásos tényt fog találni mind a betegségéről, mind a gyógyszeréről. Ez előfordulhat, hogy elbizonytalanítja  és ennek hatására felhagy a terápiával. Ez a kezelőorvosnak több okból se jó. Egyrészt ha betege felhagy a terápiával, nem fog meggyógyulni, sőt tünetei akár rosszabbodhatnak is, másrészt így feleslegessé válik gyógyító munkája.
 
A betegedukációs programok megoldást nyújthatnak erre a problémára. A PraxisPlatformmal páciense szakmailag ellenőrzött információkat kap betegségéről és tanácsokkal látjuk el terápiáját illetően. Az üzeneteket szakértők állítják össze és a páciensek személyreszabottan kapják kézhez. A betegedukációs programok nem csak arról szólnak, hogy betegei információkat kapnak. Sokan csak saját orvosukban bíznak és csak tőlük fogadnak el tanácsot, ezért páciense az Ön aláírásával fogja megkapni az üzeneteket. A folyamatos kommunikáció biztosítja, hogy betegei odafigyeljenek az egészségükre, ne felejtsék el bevenni gyógyszerüket, rendszeresen ellenőrizzék élettani adataikat. Ezáltal sokkal hatásosabb lehet a felírt terápia is. Az üzenetekhez Ön is bármikor hozzáfér, így nyomon tudja követni, hogy páciense hol tart a programban. 
 
A PraxisPlatform elsősorban krónikus megbetegedésben szenvedő pácienseknek kínál programokat. Jelenleg futó programjaink többek között a következő terápiás területekre terjednek ki: asztma, jóindulatú prosztata hiperplázia, véralvadás megelőzése, depresszió és pánikbetegség, Parkinson-kór, COPD, térdartózis, áttétes emlőrák.
 
Páciense bármikor elolvashatja a kiküldött üzeneteket a rendszerbe belépve és a programok végén egy kvíz segítségével ellenőrizheti tudását. Ön különböző statisztikai adatokat érhet el pácienseiről és ezáltal akár rendszerezheti is az adatait. A PraxisPlatform képes arra, hogy területi megoszlást, diagnózis szerinti megoszlást, korcsoport és nem szerinti megoszlást, aktív programban való részvételt vizsgálja.
Hogyan nyerhet időt és elégedett pácienseket a PraxisPlatform segítségével? Egyrészt amennyiben belépteti betegét egy betegedukációs programba, páciense folyamatosan érzi az Ön támogató jelenlétét a terápia során, az üzenetek hatására jobban odafigyel életmódjára, terápiája hatásosabb lesz, ezáltal betegei elégedettebbek lesznek a kezeléssel. Másrészt betegei elégedettsége mellett Önnek több ideje marad a gyógyításra, ha a betegtájékoztatás a programon keresztül zajlik. 
 
Ismerje meg a PraxisPlatform rendszerét és a benne rejlő lehetőségeket!
 
Mellékhatás, 2012. április