Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás  

2012-05-07 10:57:16

„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat.”

 
Minden orvos arra törekszik, hogy munkáját elismerjék, gyógyító tevékenysége hatékony legyen. Ehhez természetesen szükség van a páciens együttműködésére is. Ezt több tényező is befolyásolja, ezek közül az egyik az információhiány. Ha a páciens nem kap elég információt betegségéről nem biztos, hogy be fogja tartani az orvos által javasolt terápiát.  A teljes körű tájékoztatásra, a folyamatosan bővülő betegszám miatt egyre kevesebb idő jut. Ennek következtében előfordulhat, hogy a páciensek nem az orvos utasításainak megfelelően cselekednek, félbehagyják a terápiát, vagy csak nem megfelelően alkalmazzák azt. Ezért nagyon fontos, hogy egy olyan megoldást alkalmazzunk, ami az orvosnak nem okoz plusz terhet, ugyanakkor a páciens mégis megkapja azt, amire szüksége van.
 
A PraxisPlatform egy komplex megoldást kínál a problémára. A betegedukációs programokat kínáló rendszer, úgy ad megfelelő mennyiségű információt a betegségről és terápiáról a pácienseknek, hogy az orvost nem terheli le plusz munkával. A páciensek saját maguk dönthetik el, hogy milyen formában (sms, email, hanghívás) és mikor szeretnék megkapni a terápiájukhoz kapcsolódó üzeneteket. A páciens kezelőorvosának lesz hálás a tájékoztatásért, hiszen azokat saját orvosa aláírásával kapja meg. Az orvosnak ugyanakkor ez nem jelent plusz munkát. Az üzeneteket, amelyek automatikusan kerülnek kiküldésre, egy szakértőkből álló csapat állítja össze a gyógyszergyártókkal szorosan együttműködve. A kiküldött üzeneteket mind az orvos mind a páciens elolvashatja, így egy olyan mindig elérhető tudástár áll rendelkezésükre, ami segítséget nyújthat a terápia betartásában.
 
A PraxisPlatform 2011 októbere óta működik és azóta majdnem 2500 orvos és 18000 páciens csatlakozott hozzá. Dr. Ziegler Virág, aki az indulás óta tagja a rendszernek pár mondatban megfogalmazta miért szereti a PraxisPlatformot:
 
„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Igyekszem minden betegre maximális figyelmet fordítani, de nem mindig jut időm arra, hogy mindenkivel annyit foglalkozzak, amennyit igazán szeretnék. A PraxisPlatform nem váltja ki a személyes törődést, de sokat segít benne: a betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Mindezt úgy tehetem meg, hogy nem kerül különösebb erőfeszítésbe és éjjel-nappal rendelkezésre áll egy olyan eszköz, amin keresztül elérnek és én is elérhetem őket.”
 
Tájékoztassa Ön is pácienseit könnyedén a PraxisPlatform segítségével!
 
Mellékhatás, 2012. május